У Харкові сталася подія, яка значною мірою вплине як і на економіку міста, так і на кількість робочих місць. Так, компанія Філіп Морріс заявила про готовність повністю припинити виробництво в Україні та закрити Харківську тютюнову фабрику. Окрім цього, ще три великих фабрики готові закритися: British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International (JTI) та Imperial Tobacco (IT).

Як відзначається, причиною цього є ухвалений Верховною Радою законопроєкт №1049 із корупційними схемами, який передбачає закриття тютюнових фабрик на теренах країни.

Як вплине закриття великих "цигаркових" компаній на економіку України

1. Понад 4 тисячі людей залишаться без роботи

Зауважимо, що саме вищезазначені компанії не перший рік очолюють рейтинги найкращих роботодавців України. І якщо вони закриються, то більш ніж чотири тисячі людей втратять роботу. Варто відзначити, що не звичайну роботу, а офіційну: з гарною та прозорою зарплатою, медичним страхуванням для працівників та членів їхніх родин, оплачуваними відпустками та лікарняними.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

2. Державний бюджет зазнає серйозних втрат

4 з 10 найбільших платників податків в Україні – це міжнародні тютюнові компанії, що ведуть свій бізнес легально та без тіньових схем. У минулому році ці виробники в сумі сплатили 48 млрд гривень податків до державного бюджету.

3. В Україні збільшиться контрабанда цигарок

Як відзначається, закон передбачає обов'язкову націнку дистриб'юторів на сигарети. А це в свою чергу призведе до того, що вони підвищать ціни на кілька десятків гривень за пачку. Причому ці гроші не потраплять до бюджету, а залишаться у кишенях посередників – бо це не податок, а просто корупційна схема для збільшення доходів роздрібних мереж, представники яких були обрані народними депутатами.

Нагадуємо, що вчора міністр інфраструктури Владислав Криклій запропонував українцям спрощений спосіб розмитнення євроблях.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні продовжили період відстрочки штрафів за "євробляхи".

Також портал Знай.ua писав, що в Україні планують надати євробляхерам більш дешеву розмитнення.