Громадяни України, які працюють за кордоном, мають право задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і отримати субсидію. Відповідна заява з'явилася у записі урядового порталу в Facebook.

"Поширеним є міф, що субсидії відмовляють миттєво особам, які перебували за кордоном понад 60 днів. Насправді "усна" відмова працівника управління соціального захисту населення є незаконним", – йдеться у повідомленні.

У Кабміні розповіли, що за законом "Про звернення громадян" орган захисту оформляє заяву та декларацію і тільки після їх розгляду повинен офіційно письмово повідомити заявника про те, передбачається чи ні йому субсидія.

При цьому той факт, що українець перебуває за кордоном сам по собі не є підставою для відмови в субсидії в разі, якщо у нього в Україні є пенсія або інші офіційні доходи, наприклад стипендія чи допомога при народженні дитини, а також перебуває на лікуванні, навчанні або у відрядженні, декларує доходи і сплачує ЄСВ.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"До останнього випадку відносяться працівники, які мають право задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, пенсіонери масово перетворюються на заробітчан.

Як повідомляв Знай. ua, Угорщина забирає назад паспорти у мешканців Закарпаття.

Також Знай. ua писав, що скільки грошей заробітчани відправляють в Україну.