Нардепи кинули власникам "євроблях" ще один рятувальний круг і відстрочили введення штрафів до кінця 2019 року. Саму проблему це не вирішило, адже законодавчого врегулювання правил розмитнення досі не існує.

Варто відзначити, що справа не стоїть на місці, адже українська влада постійно переглядає закони і норми.

Євробляхи
Євробляхи

Українські уряд може прийняти новий законопроект уже до кінця поточного року. У Міністерстві розкрили деякі деталі змін, що стосуються власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

євробляхи
євробляхи

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Що зміниться для "євробляхерів":

● скасування коефіцієнт віку, який впливає на вартість розмитнення;
● скасування заборони на ввезення ретроавто;
● перегляд вимог щодо екостандартів;
● повернення утилізаційного збору;
● запровадження обов'язкового техогляду.

Ввезення євроблях в Україну
Ввезення євроблях в Україну

Колишній заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава відзначив, що уряд у майбутньому може переглянути ставки розмитнення автомобілів на єврономерах і введення додаткових понижуючих коефіцієнтів для деяких категорій авто.
"Я думаю, що уряд може переглянути ставки розмитнення і використовувати додаткові понижуючі коефіцієнти для тих автомобілів, які вже були ввезені на територію України до визначеної дати". Олександр Кава