Українці побоюються початку опалювального сезону, адже квитанції по оплаті прийдуть вже з рахунками за опалення.

Оплата рахунків

Тарифи в цьому році поки що не особливо підвищилися: зросла в ціні холодна вода і водовідведення на 9,6%, гаряча вода та опалення - на 13,7%, квартплата - на 6,3%. Ситуація в регіонах може змінюватися, так як тарифи тепер формують на місцях. НКРЭКУ (Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг) має право тільки затвердити або не затвердити ті тарифи, які виставили на місцях.

Тарифи на холодну воду вже встигли підвищитися у вересні. В середньому на 4-7%, у Дніпрі цінник підскочив на 25%.

Квитанції

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ціну на опаленням, за словами Олексія Гончарука, в цьому році підвищувати не збираються: "Ми прагнемо зробити так, щоб тариф не збільшувався, і все для цього робимо, але не все від нас залежить".

Однак, "Київтеплоенерго" опублікував вже план підвищення тарифів, які збирається відправити в НКРЭКУ. Суми в нових тарифах вище діючих на 30%.

Газ в цьому році подешевшав на 30%, зараз в середньому за куб газу українці платять від 5,89 до 6,59 грн. Прогнозують, що взимку газ може знову підвищитися в ціні, але це залежить від безлічі факторів.

Нагадаємо, раніше Гончарук докладно пояснив, як буде працювати ринок землі: що збираються робити з іноземцями.

Також Знай.uа писав, що радіти українцям залишилося недовго: хто з субсидиантів повинен повернути гроші.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українці в старості зможуть погуляти на широку ногу: коли чекати підвищення пенсій.