Виплати субсидій за послуги ЖКГ будуть здійснювати в готівковій формі в новому опалювальному сезоні. Нові правила розподілу субсидій між населенням ввело Міністерство соціальної політики, передає Хвиля.

Відомо, що субсидію влада виплатить тільки тим громадянам, які погасять борги за послуги ЖКГ. Її розрахують на всіх членів домогосподарства.

Субсидію не призначать одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи або за місцем його фактичного проживання.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З 1 жовтня подавати нову декларацію та заяву потрібно подавати не тільки, коли змінюється склад членів сім'ї, але і при зміні переліку одержуваних житлово-комунальних послуг та умов їх надання.

Спеціальна форма, яка дозволяє розрахувати розмір виплат:

РВ = Кд / кг х Рг

РВ - це частина, яку родина має сплатити за комунальні послуги.

Кд - коефіцієнт доходу сім'ї, або співвідношення загального доходу сім'ї в перерахунку на одного її члена до прожиткового мінімуму на момент визначення розміру субсидії.

кг - базовий коефіцієнт доходу, рівний 2 прожитковим мінімумам на 1 людину в місяць

Рг - базова норма оплати за комунальні послуги. (Рг = 15%).

Нагадаємо, скільки отримуватимуть українці після перерахунку.

Як повідомляв Знай. ua, хто з субсидиантов повинен повернути гроші.

Також Знай. ua писав, як впливають соціальні виплати на ціни та комунальні тарифи.