Радник глави Мінздраву Олександр Чумак виступив за легалізацію марихуани в Україні. Про це він повідомив в інтерв'ю Українській правді.

Так, Чумак розповів про своє ставлення до легалізації медичного канабісу.

"Цей лікарський засіб. Таке ж, як інші: з доведеною ефективністю, контролем якості, всім. Я за розширення лікарських засобів, у тому числі з вмістом канабісу, морфіном, кодеїном і так далі", - розповів він.

Також радник сказав, що для того, щоб пацієнтам стали доступні вироби з коноплі, потрібно тільки додати незначні зміни в список наркотичний речовин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Країні нічого серйозного робити не потрібно. Потрібно, щоб діюча речовина з однієї таблиці 1.2 перейшло в таблицю жорстко контрольованих, і все, з цього моменту відкривається можливість реєстрації таких лікарських засобів", - повідомив Олександр.

Ще Чумак повідомив про кількість аптек, які мають ліцензію на такі знеболюючі речовини.

"Через фуфлополитики у нас є тільки 243 аптечних установи, що мають ліцензію на такі засоби знеболювання. З них у сільській місцевості – один", - додав він.

Нагадаємо, що глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, чому не підтримує ініціативи щодо легалізації медичного канабісу.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Володимир Зеленський відповів на питання про легалізацію медичної марихуани в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що в містечку Погребище поліція заарештувала чоловіка, який власноруч виростила і заготовив марихуану.