У вівторок, 15 жовтня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил від кулі снайпера найманців РФ загинула Ярослава Никоненко. Жінці було 36 років й вона проходила службу у 101 окремій бригаді охорони Генерального штабу. Відомо, що Никоненко пішла на фронт вслід за батьком.

Ярослава Никоненко народилася 25 серпня 1983 року в Миргороді на Полтавщині. Вона – донька воїна батальйону "Айдар", ветерана Афганістану Сергія Никоненка. Він загинув у 2015 році також в результаті обстрілів. Тоді 52-річний солдат-доброволець Никоненко прикрив собою комплекти патронів, коли снаряд потрапив до них. Сам отримав важкі поранення і помер у лікарні міста Щастя.

Geplaatst door Yaroslava Nykonenko op Donderdag 29 augustus 2019

Ярослава Никоненко займалася волонтерством з самого початку загострення на Донбасі. Вона підтримувала батька й після його загибелі пішла на фронт. Никоненко служила в 101-й бригаді охорони Генштабу ЗСУ (це елітне з'єднання з ППД у Києві, яке підпорядковується безпосередньо начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил України). У жінки залишилася 13-річна донька.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Зазначимо, що з початку цієї доби збройні формування Російської Федерації та її найманці вже 4 рази порушили режим припинення вогню, обстрілявши наші позиції двічі неподалік Лебединського – з мінометів калібру 120 та 82 мм і гранатометів різних систем; два рази поблизу Водяного – з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП-1, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, що у Зеленського зробили термінову заяву щодо розведення сил під Золотим: "Щоб воно відбулося, потрібні...".

Як повідомляв Знай.uа, на Донбасі напередодні "розведення сил" бойовики просто збожеволіли, позиції українських захисників у вогні: фатальні подробиці.

Також портал Знай.uа писав, небо Донбасу прорізали десятки обстрілів: українські герої мужнього тримали позиції на День захисника.