Батьки школярів, які часто прогулюють навчальні заклади, можуть заплатити серйозний штраф. Про це сказано в постанові Кабінету міністрів № 684.

Так, згідно з документом, якщо неповнолітній учень відсутній у школі більше 10 робочих днів поспіль без важливої причини, навчальний заклад зобов'язаний поінформувати про це соціальні служби або поліцію.

Варто відзначити, що поважною причиною може бути хвороба, відпочинок з батьками або сімейні обставини. При цьому батьки обов'язково повинні надати школі письмову заяву про те, що дитина буде відсутня. Доказом поважної причини також може бути медична довідка.

Якщо дитина систематично прогулює школу, а навчальний заклад не знає причину, батьки можуть отримати штраф.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Нагадаємо, у Кропивницького школярі натовпом накинулися на третьокласника.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві юристи проведуть зустріч з учнями та вчителями, під час якої обговорять тему протидії буллингу.

Також портал Знай.ua писав, українка Марина В'язовська вирішила завдання, над якою математики всього світу билися 400 років.