Стало відомо, яким іменами найчастіше українці називали своїх новонароджених дітей в цьому році. Про таке повідомила заступник Міністра юстиції щодо державної реєстрації Ірина Садовська.

Як відзначається, у кожній частині України свої критерії до вибору імен:

"У кожному регіоні спостерігаються свої особливості щодо вибору імен. Наприклад, на Львівщині дуже поширені такі жіночі імена як Софія, Анна, а в Харківській - Дарина, Злата"

Ірина Садовська

Ось найпопулярніші імена, які мешканці України дають власним дітям.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дівчатка: Анастасія, Марія, Софія, Вероніка, Вікторія, Соломія, Ангеліна, Злата, Анна, Єва, Поліна, Аліса, Олександра, Мілана, Дарина, Аріна, Дарина, Кіра, Катерина.

Хлопчики: Артем, Олександр, Максим, Дмитро, Матвій, Назар, Богдан, Марк, Владислав, Михайло, Володимир, Іван, Давид, Андрій ", - зазначила Ірина Садовська.

Окрім цього, Садовська зауважила, що, крім традиційних імен, українці вибирають і досить незвичайні.

Так, серед дівочих імен є Олімпія, Аполлінарія, Жасмин, Забава, Есмеральда, Квітослава, Афродіта і навіть Карамель.

Серед чоловічих: Ельдар, Герман, Роберт, Мирон, Едвард, Ерік, Єлисей, Ян. Також багато старослов'янських імен: Радомир, Лучезар, Любомир, Світозар, Ярополк, Богуслав, Мечислав.

Нагадаємо, що відома українська гімнастка Лілія Подкопаєва розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram досить зворушливе фото новонародженої дочки, а також ще й інші знімки, які демонструють її щасливе життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Рівненщині 19-річна мати побила новонароджену дитину

Також Знай.ua писав про те, що тепловики приготувалися увімкнути опалення в об'єктах соціальної сфери