Українські пенсіонери вміють жити на середню пенсію близько 100 доларів на місяць. Особливо на такі гроші не розгуляєшся. Українські пенсіонери багато ніколи не жили, але все ж до 2013 року пенсійні виплати справно зростали не лише в гривні, але і в доларовому еквіваленті.

В 2013-2015 рр.. пенсії в доларовому еквіваленті зменшилися втричі, і повільне підвищення поки не дозволило їм досягти навіть рівня 2013 року.

Не дивно, що в той час, як у європейських пенсіонерів грошей вистачає і на спортклуби, і на посиденьки в кафе з друзями, і на подорожі, наші про це не сміють навіть мріяти. Більшість старих ледве зводять кінці з кінцями.

Пенсіонерка
Пенсіонерка

Як показали результати соцопитування, 53% дорослих українців є одержувачами пенсій та інших соцвиплат, причому три чверті одержувачів цих виплат вважають їх рівень недостатнім.

Популярні новини зараз
"Росія повністю впаде": азербайджанський екстрасенс назвав щасливу для українців дату Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Українців масово позбавлятимуть водійських прав – нові обмеження торкнуться кожного третього Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням
Показати ще

За словами аналітиків компанії Research & Branding Group, українські респонденти вважають, що розмір оптимальної пенсії має становити 11 041 грн, щоб її вистачало для задоволення всіх фінансових потреб.

При цьому чоловікам (11 902 грн) для повного щастя потрібно дещо більше, ніж жінок (10 388 грн). А апетити сільських і міських жителів розрізняються майже в півтора рази. У той час як жителі обласних центрів назвали прийнятною пенсією суму в 13 477 грн, жителі невеликих міст – 10 460 грн, жителі сіл – 9292 грн.

Пенсіонерка
Пенсіонерка

У ході дослідження аналітики з'ясували, що старі люди живуть бідно, і ті, у кого пенсія поки в майбутньому, особливо ні на що не розраховують.

Більшість українських пенсіонерів планують працювати на пенсії - 38%, "заслужений відпочинок" їм не світить навіть після 60-ти і розраховують на допомогу дітей - 11% - кожен дев’ятий пенсіонер.

Нагадаємо, українцям масово надсилають дивні платіжки: "Сплатити за три дні, або...".

Як повідомляв Знай.uа, в Україні збільшать штрафи для батьків школярів: за що і на скільки можуть покарати.

Знай.uа писав, у Зеленського заявили про перезавантаження Мінсоцполітики: чого чекати простим українцям.