Кабінет міністрів у неділю, 20 жовтня, спростив процедуру, за якої призначалися житлові субсидії, деяким категоріям осіб. Відомо, що дане спрощення буде доступно військовослужбовцям, пенсіонерам у сільській місцевості, дитячим будинкам сімейного типу. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

При призначенні пільги дитячим будинкам сімейного типу в дохід не будуть враховувати матеріальну допомогу і стипендію дітей, а також придбані транспортні засоби.

Дитячий будинок також зможе отримати субсидію не тільки на нормативну площу, але і сверхнормы. Це буде залежати від рішення і згоди комісії при сільській, селищній або міській раді.

Військовослужбовцям відтепер не потрібно буде надавати підтвердження про сплату єдиного соціального внеску при призначенні субсидії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також спростять отримання субсидії подружжю пенсійного віку, старше 60 років, які проживають у сільській місцевості, але які зареєстровані за різними адресами. Так, у разі, якщо один з подружжя буде претендувати на субсидію, то його доходи будуть рахувати окремо.

Які зміни були внесені :

• надано право комісіям органів місцевого самоврядування призначати житлову субсидію дитячим будинкам сімейного типу (ДБСТ) на понаднормову площу житла;

• до доходу ДБСТ не буде враховуватися матеріальна допомога та стипендія дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними транспортні засоби;

• у сільській місцевості під час призначення житлової субсидії не будуть враховуватися доходи одного з подружжя пенсійного віку, який зареєстрований за іншою адресою (це дозволить їм отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг);

• субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску;

• наявність причепа, з дати випуску якого минуло менше 5 років, більше не буде причиною відмови у субсидії.

Міністр Юлія Соколовська також повідомила, що на 21 жовтня запланована селекторна нарада на тему субсидій, на якій регіони будуть поінформовані про зміни: “Аби ті, хто нараховують і отримують субсидії знали про них і здійснювали призначення виплат”, - підкреслила очільниця відомства.

Нагадаємо, українці залишаться без субсидій і стипендій.

Як повідомляв Знай. ua, кому доведеться подавати документи на пільги повторно.

Також Знай. ua писав, що деяким українцям спростили отримання субсидій.