Міжнародний день людей, що затинаються

Цей день відзначають щороку, починаючи з 1998-го. Ідею установи підтримала Міжнародна асоціація людей, що заїкаються. Її заснували в 1995 році. За даними ISA приблизно 1% усього світу страждає від заїкання.

За Міжнародною класифікацією хвороб заїкання – це порушення мовлення з частими повтореннями або пролонгацією звуків, слів і складів. При цьому людина часто зупиняється, проявляє нерішучість у мові, це розриває її ритм.

Міжнародний день людей, що затинаються є одним з великих проектів ISA. Щороку вибирається певна тема, під якою проходять конференції, семінари та зустрічі. Також проводять й інші соціальні заходи, щоб підвищити інформованість громадськості про проблеми і труднощі, з якими стикаються такі люди кожен день. Двічі в рік випускають інформаційні бюлетені, ведуть спеціальний сайт і шукають кошти для стипендій цим людям.

День вомбата в Австралії

Вомбат здалеку нагадує ведмедика або коалу. Він належить до сумчастих і є корінним жителем Австралії. Найбільше часу вони проводять в норах, а на вулицю виходять лише вночі. Тому, якщо ви побачили його, то вам неймовірно пощастило. В Австралії День вомбата проходить дуже цікаво і творчо: люди відвідують зоопарки, одягають футболки з вомбатами і навіть печуть торти і печиво у формі цього чудового сумчастого.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Православні свята:

  • Апостола Іакова Алфеєва.
  • Преподобних Адроніка і Афанасія.
  • Корсунської ікони Божої Матері.

Яків Дровопилец

В цей день відзначається пам'ять Іакова Алфеєва — одного з Дванадцяти апостолів, брата апостола Матвія. Раніше у предків починалися заготовки на зиму. Хтось заготовляв дрова, бо тоді вони будуть краще горіти, а хтось – овес, пшеницю, сироїжки і капусту. Пекли також пироги з кашами і просто подавали її на стіл.

Народні прикмети на 22 жовтня

Іменини в цей день

Авраам, Юхим, Костянтин, Максим, Петро, Яків

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.