17 жовтня в селі Новгородське, Донецька область, губернатор Павло Кириленко подав ініціативу від місцевих жителів, щоб перейменувати населений пункт в Нью-Йорк.

Новгородське, заправка

Село було засноване в 1892 як колонія-поселення німців-менонітів (напрямок протестантства, - ред.) біля берега річки Кривий Торець - його назвали тоді Нью-Йорк. Пізніше колонія перетворилася в село, в ньому стали жити українці, але колишня назва залишилась. Село перейменували з Нью-Йорка в Новгородське тільки 19 жовтня 1951 року.

Новгородське

У 2019 село вирішило повернути стару назву. У селищі провели громадські слухання, в результаті яких прийняли рішення звернутися до Верховної Ради, щоб населеному пункту повернули первинну назву.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше телефонні коди міст в Україні: як правильно дзвонити на стаціонарний.

Також Знай.uа писав, що покупець показав тотальну антисанітарію в АТБ, здоров'я українців під загрозою: "Невже самим не гидко?".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на Донбасі потужний вибух забрав життя невинних людей: не встигли врятуватися, деталі ПП.