У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким дозволять податковим органам ліквідувати ФОПи, які не ведуть діяльності. Законопроект №2274 зареєструвала депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова.

Так, згідно із законом, якщо ФОП не здійснював діяльності і не платив податки протягом півроку, держава може його ліквідувати після повідомлення з боку податкових органів. Таким чином в Раді сподіваються зменшити навантаження з обліку ФОПів.

Верховна Рада
Верховна Рада

Раніше у Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким ФОПи не будуть зобов'язані платити податки, якщо не працюють. На даний момент вони зобов'язані сплачувати ЄСВ навіть якщо не отримують доходів.

Нагадаємо, штрафи за відмову перевозити пільговиків відтепер в Україні стали вищими більш ніж в шість разів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, метеоролог Наталка Діденко повідомила, що з наступного тижня - з 28 жовтня, Україну накриє похолодання. Настали холоди особливо відчутні в Києві.

Також портал Знай.ua писав, в Україні змінилися процедури видачі водійських посвідчень, підготовки водіїв та акредитації автошкіл.