Стало відомо, що Україна зайняла останнє місце в списку купівельної спроможності громадян серед 42 країн Європи. Про це повідомляється в дослідженні GfK Purchaseing Power Europe 2019.

Так, фахівці підкреслили, що середній доход після вирахування податків на одного жителя Європи в 2019 році - 14739 євро. В Україні ж ця сума значно відрізняється і становить 1830 євро (у 8 разів менше).

Слід зазначити, що Ліхтенштейн знову-таки займає 1 місце з купівельною спроможністю на людину в 67550 євро. Це в 4,5 рази перевищує середній показник по Європі.

У Швейцарії ж опинилася на другому місці, показники виявилися трохи нижче: 42067 євро на громадянина. Люксембург зайняв 3 місце в цьому списку з купівельною спроможністю на людину в 35096 євро.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, що колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка підозрюють у зраді під час підписання оборонного контракту.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, чому відбувається дефолт країни.

Також портал Знай.ua писав, що в умовах міграції, старіння і природного скорочення населення, в країні відчувається нестача робочої сили. Залучення цих жінок до роботи може принести країні суттєві додаткові кошти. Економіка може сильно виграти, якщо працевлаштувати решту жінок.