Відомий журнал National Geographic представив рейтинг "Жінки, світ і безпека", в якому оцінив рівень життя жінок у 167 країнах світу.

Лідирує в рейтингу Норвегія, друге місце дісталося Швейцарії, а третє у Фінляндії. Сполучені Штати отримали 19-ту сходинку. Україна опинилася на 105 місці між Колумбією і Гватемалою. Останнє місце посів Ємен. При цьому в деяких африканських країнах дані зібрати не змогли.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Країни оцінювалися за такими критеріями: безпека, рівноправність і можливість жінок бути повноцінним учасником суспільного життя. При складанні рейтингу враховувалася, чи існують в країні закони, що обмежують права жінок, або дискримінація за статевою ознакою при влаштуванні на роботу.

Ще зверталася увага на те, чи беруть участь жінки у політичному житті країни, мають вищу освіту і стабільний заробіток. У виданні зазначили, що не у всіх країнах у жінок є доступ до мобільного телефону і банківського рахунку.

Нагадаємо, що Україна стрімко зростає в рейтингу туристичних країн.

Як повідомляв портал Знай.uа, вперше рейтинг Володимира Зеленського пішов на зниження.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук оцінив рівень прожиткового мінімуму українців.