На острів Галіндез в Антарктиді, де розташована Українська антарктична станція їм. Вернадського, повернулися "теплолюбні" пінгвінів Дженту. Правда, острів залишили любителі холоду пінгвіни Аделі. Про це передає Укрінформ зі слів директора Національного антарктичного центру Євгена Дикого.
Вчений зазначив, що це може говорити про серйозні зміни в кліматі, адже за останні 12 років на острів прибуло 2627 теплолюбних пінгвінів. До того ж, полярники стали помічати, що на Антарктиді все частіше з'являються зелені рослини.

Євген Дикий зазначив, що вчені, які працюють у Антарктиді, обмінюються даними спостережень, тому всі висновки зроблені на підставі спільних даних.

Нагадаємо, дослідники з заповідника Монтерей-Бей в Сполучених Штатах занурилися на дно океану біля узбережжя Центральної Каліфорнії на судні Nautilus. Там вони виявили п'ятиметровий скелет вусатого кита.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Антарктиді знайшли сліди радіоактивного хлору.

Також портал Знай.ua писав, світу показали найпотужнішу в світі субмарину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще