У Києві вперше за кілька років зафіксували випадки дифтерії. Так, на Закарпатті виявили аж 15 студентів, які мають цю інфекцію. Проблема в тому, що в Україні мізерна кількість сироватки проти дифтерії.

Про це повідомляє ОБОЗРЕВАТЕЛЬ.

В Ужгородському університеті на дифтерію захворіли одразу 15 студентів-іноземців з Індії. Як розповів головний лікар обласної клінічної лікарні Закарпаття Михайло Поляк, невідомо, чи були вони щеплені, оскільки документальних підтверджень цього в них немає. У Закарпатській області це перший випадок виявлення цієї інфекції за останні 10 років.

Варто зазначити, що 2 місяці тому студенти їздили додому на канікули, звідки й могли привезти інфекцію. Відомо також, що на дифтерію захворів 9-річний учень однієї з київських ліцеїв. Інформацію про захворювання підтвердила радник міністра охорони здоров'я і колишній головний інфекціоніст України Ольга Голубовська.

Спалах дифтерії в Україні

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сироватка - це єдині ліки проти дифтерії. Однак останнім часом МОЗ її не закупало, тому в країні її майже немає. Завдяки гуманітарній допомозі Україна отримала приблизно 200 доз. Якщо почнеться епідемія, то такої кількості явно не вистачить.

Спалах дифтерії в Україні

Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом і може бути в повітрі до 15 днів, тому в країні може початися епідемія, яка ризикує виявитися набагато небезпечнішою, ніж епідемія кору. У зоні ризику ті, хто проігнорував щеплення або робив їх нерегулярно. Тому зараз варто поквапитися і пройти вакцинацію, оскільки захворювання небезпечне своїми ускладненнями.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у відомому супермаркеті українців нагодували переносниками хвороб.

Також "Знай.uа" писав, про вакцинації дітей: права батьків та дитини під час щеплень.