Заява Росії про припинення примусового виконання рішення у справі Державного Ощадного банку відхилив Паризький Апеляційний суд. Про це сказано в повідомленні банку.

"22 жовтня 2019 Паризьким Апеляційним судом було прийнято рішення на користь Ощадбанку, яким відхилено спроба Російської Федерації припинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 на користь Ощадбанку. Згідно із зазначеним рішенням арбітражу, було визнано, що Російська Федерація несе відповідальність за збитки, завдані в результаті окупації Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

Суд виніс рішення за результатами засідання 8 жовтня 2019 року. Росія аргументувала свою позицію тим, що примусове виконання арбітражного рішення в країнах, які в меншій мірі захищають державний імунітет, ніж Франція, може завдати їй шкоди. З цієї причини РФ просила суд про припинення примусового виконання рішення арбітражу.

Таким кроком РФ фактично визнала, що не має наміру виконувати дане рішення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ощадбанк отримав виконавчі документи для стягнення компенсації з Росії на суму 1,3 млрд доларів. Раніше Ощадбанк виграв у Міжнародному арбітражі у Російської Федерації 1,3 млрд доларів компенсації збитків за анексії Криму.

Нагадаємо, Гончарук оголосив масштабну приватизацію.

Як повідомляв Знай. ua, Гончарук розповів, що чекає Ощадбанк, ПриватБанк та інші державні установи.

Також Знай. ua писав, що в Ощадбанку харківським пенсіонерам влаштували ігри на виживання і перевели стрілки на НБУ.