Міністерство соціальної політики змінило процес отримання субсидії - тепер отримати таку грошову допомогу від держави стало простіше. Однак спрощення оформлення субсидій стосуються лише дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), сільських пенсіонерів і військовослужбовців.

Про це розповіла міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

Зокрема, спеціальні комісії місцевих органів влади можуть призначати субсидію ДБСТ на наднормативну площу житла (понад 120 кв. м для квартир і 200 кв. м для будинків), при цьому матеріальна допомога, стипендія дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними (ДБСТ, а не дітьми) транспортні засоби не буде враховуватися.

Українцям спростили оформлення субсидій
Українцям спростили оформлення субсидій

Також військовослужбовці-субсидіанти отримали право не надавати довідку про сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ). А небагаті родини у свою чергу зможуть сподіватися на субсидію, навіть якщо мають автопричіп, якому менш як 5 років (раніше для отримання субсидії будь-який транспорт, наявний в сім'ї, повинен бути старше 5 років).

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Юлия Соколовская
Юлия Соколовская

Ці заходи, за словами міністра Соколовської, дозволять або в принципі отримати, або збільшити держдопомогу на оплату комуналки всім перерахованим категоріям субсидіантів.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці залишаться без улюблених фільмів і серіалів: популярні сайти закриті назавжди, що робити.

Також "Знай.uа" писав, про вакцинації дітей: права батьків та дитини під час щеплень.