Поки прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що частину акцій «Укрпошти» можуть виставити на продаж для залучення коштів міжнародних інвесторів. У самому підприємстві вже щосили витрачають бюджетні гроші. Причому, як показує практика, не завжди на потрібні речі.

Календарі за півмільйона

Підніміть руки ті, хто в 2019 році, за часів комп'ютерів і «розумних годинників» користується настінними календарями? Якщо ви і є, напевно, вас трохи, або ви працівники «Укрпошти». Адже саме там вирішили закупити на 2020 рік настінні календарі на загальну суму в 450 тис. гривень через систему державних закупівель prozorro.

В ході торгів ціна впала до 214 тис. гривень за 7248 настінних календарів. Тобто один календар обійшовся приблизно в 30 гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Залишається сподіватися, що витрачені майже чверть мільйона бюджетних грошей на ці календарі не пропадуть даром. І завдяки тому, що працівники пошти будуть знати, який сьогодні день, клієнти будуть отримувати свої посилки вчасно.

Підходь-купуй

Цікаво, що «Укрпошта» не тільки надає послуги доставки посилок і тд. Також вони займаються торгівлею, через prozorro закуповуючи ті чи інші товари.

Наприклад, в жовтні пройшов аукціон на закупівель сірників для торгівлі. У підприємстві були готові витратити на це більше трьох мільйонів гривень.

В результаті зійшлися на трьох мільйонах без тридцяти тисяч.

Також для продажу була закуплена олія. Стартувала ціна з 7,5 млн гривень, а сам укладений договір на закупівлю склав більше восьми мільйонів.

Вирішили закупити і продати 400 тис. пляшок соняшникової саме рафінованої олії.

Варто додати, що продавати ці речі будуть не тільки в самих відділеннях зв'язку «Укрпошти», нерідко доводиться і листоношам крім листів пропонувати жителям ті чи інші товари. Можна припустити, що якщо станеться диво і хтось із бізнесменів вирішить придбати частину акцій цього державного підприємства, то зовсім скоро українцям крім листів і посилок, листоноші будуть пропонувати купити пилосос, холодильник або губозакаточний верстат.

Нагадаємо, раніше Михайло Шнайдер розповів, що в одному з магазинів Люботина, Харківська область, небайдужі встановили "добра Полку".

Також Знай.uа писав, що Зеленський зізнався, що купує в елітному київському супермаркеті.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що можна купити на зарплату Коболєва з "Нафтогазу": блогер показав незвичне застосування "Камазам" із готівкою.