В Україні вперше за десять років зафіксували випадки дифтерії. Так, на Закарпатті виявили аж 15 студентів, які мають цю інфекцію, а в Києві на дифтерію захворів один школяр. Ще один випадок захворювання виявили у Тернопільській області.

Так, там підтверджено випадок захворювання на дифтерію у 47-річного чоловіка, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Варто зазначити, що чоловік робив щеплення проти цієї інфекції 2 роки тому, однак попередніх 8 щеплень у нього не було. Лікарі у свою чергу відзначили, що щеплення, зроблене у 2017 році, вберегло хворого від страшних ускладнень хвороби.

Спалах дифтерії в Україні

Дифтерія – це гостра бактерійна інфекція, що вражає слизові оболонки горла і зіву, характеризується важкими ускладненнями. Спочатку у хворого виражена гостра інтоксикація, температура підвищується до 38° -40° С, виникає слабкість, головний біль, з'являється сонливість. У горлі виникає сип та біль.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом і може бути в повітрі до 15 днів, тому в країні може початися епідемія, яка ризикує виявитися набагато небезпечнішою, ніж епідемія кору. У зоні ризику ті, хто проігнорував щеплення або робив їх нерегулярно. Тому зараз варто поквапитися і пройти вакцинацію, оскільки захворювання небезпечне своїми ускладненнями.

Нагадаємо, українці масово страждають від спалаху небезпечного вірусу, лікарні переповнено: прості поради, як пережити осінь.

Як повідомляв портал Знай.ua, стаж від 25 до 35 років: скільки доведеться працювати українцям для виходу на пенсію.

Також "Знай.uа" писав, про вакцинації дітей: права батьків та дитини під час щеплень.