В Україні медики очікують різке зростання захворюваності на грип до кінця осені-початку зими. Проте вже сьогодні досить високі шанси підхопити "бацилу". Бувають випадки, коли люди плутають грип з застудою і затягують візит до лікаря, через що є ризик одержати важкі ускладнення.

В Україні цієї осені традиційно поширюються респіраторні інфекції та грип. Симптоми різні — від простого нежитю чи кашлю до високої температури і вираженої слабкості. Про це українським журналістам розповів лікар-інфекціоніст Юрій Жигарьов.

Застуда

"У нас вже є перші випадки грипу. Вони поки що не підтверджені лабораторно, але за симптомами, ми вже бачимо, що це саме грип. Лікарям заздалегідь приходить інформація по лінії ВООЗ про те, які циркулюватимуть віруси грипу цього сезону. Тоді ми можемо приблизно визначити, які віруси будуть у нас", – каже він.

Застуда

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Але не всі прогнози вірні на сто відсотків, адже іноді приходять нові штами, циркуляції яких ще не було, зазначає лікар. Плюс завжди є свої особливості по регіонах. Наприклад, в США можуть бути одні віруси грипу, а в Україні – зовсім інші. Щоб не "підхопити" будь-які типово "осінні" інфекції, важливо підтримувати імунітет. Але краще не приймати будь-яких імуномодуляторів, що обіцяють швидке зміцнення здоров'я", оскільки їх ефективність не цілком доведено.

Замість цього варто вести здоровий спосіб життя в цілому – добре спати, збалансовано харчуватися і відмовитися від шкідливих звичок, каже головний лікар Київського міського Центру здоров'я Отто Стойка.

Нагадаємо, українцям спростили процедуру отримання субсидії, але пощастило лише обраним: хто потрапив у список.

Як повідомляв Знай.uа на Львівщині безпритульників одягнули "сережки": навіщо це потрібно.

Знай.uа писав, оформити субсидію онлайн: покрокова інструкція для тих, хто не хоче стояти в чергах.