Людмила Улицька, відома російська письменниця, розповіла в інтерв'ю, що, на її думку, Крим - міжнародна земля.

Людмила Улицька

Улицька заявила, що Кримський півострів не є чиєюсь власністю, хоча згідно з міжнародними домовленостями є частиною України: "Крим – нещасне місце, за нього ще довго буде вестися боротьба. Нерозумно говорити, що він комусь належить, це міжнародна земля. Коридор між європейською цивілізацією і Росією, через який так багато проходило".

Улицька додала, що їй все одно, хто буде сидіти на чолі Кримського півострова - українці чи росіяни: "А, вибачте, якась сво**та буде головою цього, яка сво**та там буде сидіти начальником, буде ця сво**та російська та українська, абсолютно не має значення. Поки що я не бачила там уряду, який би піклувався про Крим".

Крим

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Письменниця каже, що вона не відноситься до категорії жителів Росії, які вигукують "Кримнаш", але і "Крим ваш", як вона сказала, теж не та фраза, яка їй підходить. На погляд Улицької, єдиною прийнятною фразою буде: "Крим мій, і я буду щаслива, коли там будуть правити люди, які будуть про нього піклуватися. Радянська влада, влада російська та українська однаково погано ставилися до кримської землі. Тому я скажу чесно, буду вітати будь-які поліпшення. "Крим мій", і я дуже за нього вболіваю".

Людмила Улицька уточнила, що не вважає анексію Криму Росією позитивною з точки зору політичних взаємин: "А політично, так, це була потворна анексія і про це говорити нічого".

Нагадаємо, раніше чий Крим? Міс Україна-2019 оскандалилася дивною відповіддю на наболіле питання.

Також Знай.uа писав, що Oxxxymiron, Дудь і Fаce: хто з російських зірок повстав проти Путіна в Москві.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Макаревич поділився думками про війну на Донбасі: сподобається не всім.