Москву і Санкт-Петербург 10 серпня знову охопили масштабні акції протестів, участь в яких взяли російські знаменитості.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, на мітинг прибув відомий репер Оксиморон (Oxxxymiron), який відмовився від коментарів журналістам, але продемонстрував усім напис на футболці: "Свободу Єгору Жукову".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і д
оступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Крім того, на акції був помічений репер Fаce. Він прийшов на протести в чорній толстовці з явним наміром приєднатися до демонстрантів.

Також до людей приєднався популярний журналіст і відеоблогер Юрій Дудь, загорнувшись в російський прапор.

Також на акції "Повернемо собі право на вибори" були помічені: журналіст Леонід Парфьонов, блогери Данила Поперечний, Ельдар Джарахов, гурт "Кровосток" та письменниця Людмила Улицька.

Причиною протесту стало те, що Московський міський виборчком відмовив усім кандидатам-самовисуванцям у виборах до міської думи у 43-му виборчому окрузі. Російська опозиція заявляє, що її представникам відмовляють у реєстрації незаконно.

На вулиці вийшло близько 40 тисяч людей. Акції протесту також проходять в інших містах Росії. На акціях в Санкт-Петербурзі затримали 39 людей, по шість осіб затримали в Ростові-на-Дону і Москві.

Зазначимо, що у підсумку до виборів в 43-му окрузі столиці допустили лише трьох кандидатів – представників парламентських партій КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія". За законом їм не потрібно збирати підписи. Це вже третя акція протесту, яка проходить у столиці Росії через це.

Нагадаємо, що нове фото Путіна довело мережу до істерики: "Бронештани, броневзуття і бронеботокс".

Раніше портал "Знай.ua" писав, що вибухи, ОМОН, крики й стогін: на мітингу в Москві росіян б'ють і принижують, коїться пекло.

Також портал "Знай.ua" інформував, що Зеленський особисто зателефонував Путіну: звільнення моряків, закінчення війни на Донбасі та інші теми перемови.