Українська влада має намір дозволити подвійне громадянство. Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба в коментарі ZN.UA повідомив країни, з якими це можливо.

Так, за словами Кулеби, уряд може дозволити подвійне громадянство з США та Канадою, а також Угорщиною і Румунією. При цьому Кулеба зазначив, що висловлює особисту думку, а не всього уряду.

подвійне громадянство
подвійне громадянство

"Якщо в майбутньому в українському уряді з'являться нові представники діаспори з громадянством Канади або США, але готові працювати на нашу країну, українська держава повинна мати вже готову модель співпраці з ними, а не вигадувати всілякі схеми", - вважає віце-прем'єр.

Таким чином в українському просторі залишаться мільйони українців, які з різних життєвих обставин покинули Україну і отримали громадянство іншої країни, але хочуть зберегти зв'язок зі своєю батьківщиною.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ми не повинні заперечувати цих людей. Ми і так втратили багатьох", - сказав віце-прем'єр.

заробітки в Європі
заробітки в Європі

На думку Кулеби, толерантне ставлення держави до другого громадянства дозволить вирішити питання наявності у десятків тисяч українців угорських і румунських паспортів, які багато отримували тільки заради спокійного переміщення в Євросоюзі. За великим рахунком, як вважає віце-прем'єр, це повинно зняти одну з гострих проблем у стосунках України з сусідніми країнами.

Але віце-прем'єр категорично відкидає можливість визнання Україною російського громадянства як другого: "Право подвійного громадянства не повинна ні за яких обставин застосовуватися до країни-агресора".

Нагадаємо, закордонний паспорт замість українців отримуватиме Viber-бот.

Як повідомляв портал Знай.ua, з 1 жовтня Державна міграційна служба ввела нові реквізити для переказу грошей за оформлення біометричних документів

Також Знай.ua писав, змінити паспорт у формі книжечки на ID-карту можна тепер у будь-який час