Відомо, що досить рідко можна побачити скарги на адресу мобільного банку Monobank. Однак претензії все ж знайшлися.

Керуючий адвокатської фірми "ПАКС" Станіслав Лифлянчик у соціальних мережах написав пост щодо Monobank. Більше того, у своєму зверненні він висловив не одну претензію.

Шахраї і колектори

Керуючий "ПАКС" почав з того, що шахраї заволоділи банківськими даними його клієнтів і списали гроші, та так, що рахунки пішли в мінус.

"Шахраї. Зняли. Гроші в мінус. З рахунків клієнтів френдлибанка", — розповів він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Банк визнав, що це зробили аферисти і дав пояснення в поліції. Потім нарахував потерпілим відсотки і записав у боржники. Слід підкреслити, що в мережі була історія, як родичам клієнта Monobank, задолжавшему приблизно 500 гривень, колектори дзвонили і погрожували.

Банк дійсно продає на пізніх "простроченнях" борг зовнішнім колекторам, однак грубості і загроз бути не повинно, і сума боргу значно вище. Співзасновник Monobank порівняв шахрайство в онлайн-банку з крадіжкою гаманця.

"Тільки у випадку з нами ймовірність втратити гроші значно нижча, але, якщо бути безтурботним, то іноді і ми безсилі", повідомив він.

Якщо клієнт передає свої паролі і у нього крадуть кошти, то їх банк йому не відшкодує. У будь-якому випадку, необхідно звертатися в правоохоронні органи.

Закриті рахунки

Лифлянчик вирішив закрити свій рахунок в Monobank. І з цього моменту слід початок другої претензії.

"Спочатку потрібно 1-го числа чекати. Потім 45 днів. І не факт, що через 45 днів рахунок буде закритий…", — написав він.

Минуло вже 2 тижні і ніяких змін. Клієнту закриють мапу сьогодні, а через пару годин написав, що карту йому вже закрили. На цей рахунок Станіслав поки не дав коментарі.

Нагадаємо, що Андрій Богдан без Зеленського вирішив долю Приватбанку на переговорах з "Великою сімкою".

Як повідомляв портал Знай.ua, в Дніпрі правоохоронці два роки відслідковувати зловмисників, які підривали місцеві банкомати. І вже днями поліцейським вдалося провести резонансне затримання.

Також портал Знай.ua писав, що заява Росії про припинення примусового виконання рішення у справі Державного Ощадного банку відхилив Паризький Апеляційний суд.