У жовтні поточного року вийти на пенсію зможуть ті українці, чий трудовий стаж складає мінімум 26 років. Це значення зростатиме і далі, поки не досягне позначки в 35 років. Варто зазначити, що правила не стосуються людей, які працювали на важких і небезпечних для здоров'я виробництвах.

Відомо, що в українському законодавстві передбачена можливість виходу на пенсію 63-літнім людям, у яких немає 26 років трудового стажу.

Пенсіонерка
Пенсіонерка

Як розповіла заступник начальника Головного управління пенсійного фонду в Дніпропетровській області Наталія Корнійчук, українці, які офіційно пропрацювали від 16 до 26 років, зможуть вийти на пенсію в 63 роки.

Для українців, які втратили працездатність через небезпечну професію, працює поняття про мінімальний вік для виходу на заслужений відпочинок.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

пенсіонерка
пенсіонерка

Нагадаємо, що тепер, щоб вийти на заслужений відпочинок необхідно відпрацювати рівно 26 років. Тим, у кого стажу не вистачить - будуть платити мінімальну пенсію. Такі "стрибки", як обіцяє план Кабміну, будуть здійснювати щорічно, до тих пір, поки цифра не доросте до 35 років. Однак, це не стосується тих, хто працював у шкідливих умовах".

Як повідомляв Знай.uа, страховий стаж в розстрочку: українці зможуть купувати року "роботи", щоб отримати пенсію.

Знай.uа писав, українцям підготували зарплатний сюрприз: встигни все до 27 років.