Величезна кількість українців щороку виїжджають на заробітки в сусідню Польщу, багато відправляються до чужої країни назавжди й більше не повертаються додому. При цьому в самій Польщі місцеві дивуються, як за 28 років незалежності Україна могла так сильно збідніти й втратити чималу частину населення.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав відомий український блогер та юрист Михайло Шнайдер.

Несколько месяцев назад довелось мне общаться с Поляком. Представителем крупной Европейской компании в Украине. Так вот...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Zondag 27 oktober 2019

За словами Шнайдера, пару місяців тому він познайомився з поляком, який представляв велику європейську компанію в Україні. Поляк зізнався, що не розуміє, чому люди в Україні так бідно живуть. Поляк розповів, що ще в початку 90-их ситуація була зовсім не така, як зараз. Раніше поляки їздили в Україну і купували продукти та одяг, тому в Польщі було практично неможливо щось купити.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Жінка на кордоні

Поляк думав, що коли Україна здобуде незалежність, то "стане однією з найбільш успішних і процвітаючих країн східної Європи. Адже з таким величезним потенціалом по-іншому просто не могло бути", - передав слова поляка Шнайдер.

Блогер повідомив, що поляк не міг перевірити, як за майже 30 років Україна могла перетворитися "в одну з найбідніших країн Європи".

На його слова Шнайдер відповів словами Грушевського: "Біда України в тому, що всі 28 років нею (країною, - ред.) керували ті, кому вона не потрібна".

Шнайдер зазначив, що в даний момент в Україні є реальний шанс перетворитися на успішну державу, і ми "зможемо наздогнати і навіть випередити ту ж саму Польщу".

Нагадаємо, раніше навіть не думають повертатися в Україну: скільки земляків назавжди перетворилися на заробітчан, нереальні цифри.

Також Знай.uа писав, що українці покидають країну щохвилини, блогер показав Зеленському страхітливу статистику: "Не зможемо розірвати".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українські заробітчани окупували вищі посади в Польщі: готові на все, щоб їх найняли.