Американець українського походження Олександр Віндман - важливий свідок у справі про імпічмент Дональда Трампа, оскільки він чув скандальну розмову президентів США і України й розповів про це комісії Конгресу США, яка веде справу про імпічмент Трампа.

Так, Олександр Віндман сказав про спроби Білого дому тиснути на українську владу.

Дональд Трамп та його соратники жорстко розкритикували підполковника і навіть назвали шпигуном. А демократи захистились за нього. У Білому домі він - головний експерт по Україні.

Олександр Віндман військовий родом із Києва. Через чотири роки після смерті дружини, батько сімейства вирішив емігрувати до США. Разом з ним до США поїхали троє синів - Леонід і близнюки Олександр та Євген. Сім'я оселилася в Нью-Йорку, на Брайтон-Біч.

Віндман працює у Раді нацбезпеки США, і відповідає також за формування політики щодо України. Навесні минулого року він став одним з 5 членів американської офіційної делегації на інавгурації президента Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Олександр Віндман на інавгурації Володимира Зеленського

Про намір підполковника Віндмана свідчити на закритих слуханнях перед трьома комітетами Конгресу повідомила в понеділок, 28 жовтня, газета New York Times.

Зміст переговорів настільки обурив офіцера, що він звернувся з офіційною скаргою двічі.

Увечері в понеділок, 28 жовтня, відразу кілька американських ЗМІ опублікували повний текст вступного слова Віндмана.

Президент Трамп уже традиційно прокоментував рішення військового у своєму Twitter вранці у вівторок, за кілька годин до початку слухань у Конгресі. І викликав неабиякий ажіотаж серед американців.

"Судячи з усього, якщо вірити корумпованим ЗМІ, телефонна розмова з Україною дуже стурбувала сьогоднішнього свідка, який ніколи не був прихильником Трампа, - написав президент США. - Він що, брав участь в тій же розмові, що і я? Це неможливо! Будь ласка, попросіть його прочитати розшифровку дзвінка. Це полювання на відьом!".

Нагадаємо, раніше ліквідовано найнебезпечнішого терориста у світі, Трамп не стримав емоцій.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бойовики ІДІЛ терміново змінили ватажка після ліквідації попередника.

Також "Знай.ua" писав, що у Трампа зробили гучне звернення щодо України.