Український уряд підвищив базову норму комунальних витрат домогосподарства, тепер замість 15% вона складе 20%. Нововведення вступить в силу з травня 2020 року. Топ-чиновники розповіли українцям про деталі одержання субсидій цієї зими.

За словами заступник міністра соцполітики України Віталія Музиченка, цей опалювальний сезон пройде без зменшення субсидій.

"У бюджеті на 2020 рік на це закладено 47 мільярдів 628,6 мільйона гривень. Цієї суми достатньо, щоб допомогти всім, хто потребує і звертається за допомогою". Віталій Музиченко

субсидія
субсидія

Музиченко вважає, що такий крок допоможе посилити адресність і не вплине на українців, які мають низький дохід і отримують субсидії:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Зміна відсотка платежу субсидії з 15 до 20 матиме наслідки для одержувачів з найвищими доходами — оскільки їх розмір субсидії зменшиться". Віталій Музиченко

субсидіанти
субсидіанти

Чиновник зазначив, що субсидії будуть розраховуватися за тим же принципом, що і раніше. У той же час, більшість українців переконані - слова чиновників є відмовками і, насправді, кількість тих, хто отримує допомогу від держави різко скоротиться.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів прийняв важливе рішення щодо субсидій для українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, у другому читанні Верховна Рада підтримала законопроект №0938. У ньому зазначено право на зміну по батькові.

Також портал Знай.ua писав, українським водіям вводять штрафи за неналежну поведінку.