У цей день православна церква згадує святого великомученика Артемія Антіохійського. Інші назви свята: «Артемій», «День отаманів», «День поминання всіх покійних».

У цей день моляться святому Артемію, щоб він захистив від випадкової смерті і різних хвороб. В храм потрібно принести дари, зазвичай приносять продукти. Нужденним, які сидять біля воріт церкви, потрібно подати милостиню після виходу. Якщо цього не зробити, то й Артемій не прислухається до вашої молитви. Але також це Дмитрівська батьківська субота. Тому треба піти в храм і щоб пом'янути покійних, особливо якщо це батьки. Також можете сходити на цвинтар до могил близьких та рідних. Хоча в крайньому разі пом'янути можна і вдома.

Народні прикмети на 2 листопада

Це був день вовчих повір'їв, так як вони починають наближатися з лісу до людських осель. Тому є повір'я, що людину, яка народилася в цей день, охороняє вовчиця. Їй навіть намагалися повісити на шию вовче ікло. Його носять до самого повноліття. Потім зберігають у потаємному місці, щоб його ніхто не вкрав і не торкався. Такий талісман захищає господаря від багатьох бід. Але ще вірять, що іменники можуть розуміти мову птахів і тварин.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Слід в цей день ще полагодити паркан, щоб він пережив зиму і захистив будинок. А ще є повір'я, що через дірки в паркані можуть протікати фінанси і щастя. Тому господар з гарним парканом буде мати забезпечене життя. А ось головна їжа цього дня – квашена капуста з бульбами вареної картоплі.

Ще можна провести ритуал з капустою для грошей. Візьміть капусту, моркву і сіль. Можна додавати й інші інгредієнти, але в загальному повинно бути не менше трьох, але і не можна овочам залишатися після засолювання. Візьміть найбільшу купюру в домі і загорніть в тканину з оксамиту або атласу. Потім покладіть її на сіль, яку будете використовувати для закваски. Так вона просочиться енергією грошей. Через кілька годин дістаньте купюру і покладіть в тканині на тарілку. Зверху поставте ємність з приготовленою капустою для закваски і скажіть: «Капуста кваситься, гроші ростуть. Пустить вона сік, фінанси підуть про запас. Купюра дасть приплід, багатства буде не в рахунок». Купюра має так лежати, поки капуста не приготується. Коли будете їсти першу ложку, скажіть: «Капуста у роті, грошей дай мені силу-силенну». Цю купюру намагалися не витрачати протягом 40 днів, так як якщо зробити це раніше, то з'являлася загроза, що ритуал не спрацює.


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.