Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко попередив українців про зміни щодо субсидій. Так, він повідомив, що вони будуть нараховуватися за зміненим базовим нормативом комунальних витрат домогосподарства. А це в свою чергу призведе до того, що 150 тисяч родин залишаться без допомоги на оплату комунальних платежів.

За його словами, після закінчення опалювального сезону, а саме з 1 травня наступного року, буде застосовуватися новий базовий норматив комунальних витрат домогосподарства.

"Зміна відсотка платежу субсидії з 15 до 20 буде мати наслідки для одержувачів з найвищими доходами - оскільки їх розмір субсидії зменшиться. Це торкнеться 150 тис. домогосподарств, які отримують допомогу на оплату послуг ЖКГ. Це менше 4% від загальної кількості субсідіантов.", - зауважив Музиченко.

Віталій Музиченко

Також він додав, деякі із цих господарств і взагалі отримають більший відсоток до платіжок.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Частина цих домогосподарств отримує підвищення відсотка платежу. Якщо таке домогосподарство платило при доході в 5000 гривень 20,5%, то воно буде платити 26%. Якщо ми говоримо про домогосподарство з доходом на рівні 1600 гривень, то в поточному режимі вони платять 6,5%, або 103 гривні, після змін стануть платити 8,5%, або 138 гривень ", - пояснив Музиченко.

Як підкреслив політики, на 2020 рік в бюджеті на субсидії закладено 47 млрд 628,6 млн гривень.

Нагадаємо, що українцям збільшили пенсії, але пощастило лише обраним: хто опинився у списку.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфаркти, інсульти й не тільки: які хвороби в Україні лікуватимуть безкоштовно.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.