В Україні відбудеться потужний землетрус, який може досягти сили у 8 балів. Зауважимо, що при такій силі у стінах будинків з'являються тріщини та руйнуються пам'ятники. Про таке розповіла сейсмолог Олександра Кендзьора

Як відзначається, потужний землетрус вже найближчим часом прогнозується в Україні, а точніше в Карпатах. Зауважимо, що така сейсмічна активність трапляється один раз на 100-120 років, і в 1908 році були зафіксовані останні потужні поштовхи.

За словами фахівця, на найбільші поштовхи відбудуться на Закарпатті. Вони зможуть досягти 8 балів за 12-тибальною шкалою. Оскільки не можна точно спрогнозувати, коли розпочнуться поштовхи, людям слід бути готовими до них заздалегідь.

Підкреслимо, що у зоні ризику знаходиться також захід Одеської області. Там фіксували поштовхи потужністю 6-7 балів. Епіцентри також були в Ужгороді, Мукачеві, Сваляві і в Прикарпатському регіоні.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше супервулкан Йеллоустоун готовий знищити Крим і Чорне море: залишилося небагато.

Також Знай.uа писав про повне знищення лісів і масштабні потопи: незворотні наслідки парникового ефекту, чи не пізно уникнути катастрофи.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що на Сицилії прокинувся вулкан Етна: потужне виверження і хмари попелу.