Сьогодні 18 жовтня фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії (Ingv) зафіксували нове виверження вулкану Етна, яке супроводжувалося помітним посиленням сейсмічної активності.

За даними вчених, землетрус магнітудою 3,3 відбулося в 03.06 в провінції Катанія на східному узбережжя італійського острова Сицилія. Епіцентр землетрусу знаходився на глибині дев'ять кілометрів від земної поверхні. Підземні поштовхи відчувалися в населених пунктах Мило, Дзафферана Этнеа і Сант'Алфіо. На щастя, даних про жертви і руйнування не надходило.

Виверження вулкану Етна
Виверження вулкану Етна

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Трохи пізніше вулканологи зареєстрували чергове виверження Етни стромболианского типу. Воно характеризувалося невеликими вибухами і потужним викидом попелу, вулканічних бомб і шматків розпеченого шлаку.

Оскільки всі ці явища були зафіксовані на великій висоті, адміністрація міжнародного аеропорту Катанії видала розпорядження про часткове закриття повітряного простору над містом. У цьому зв'язку аеропорт прийматиме лише чотири авіарейси на годину. Виліт літаків з аеропорту не обмежений і буде проводитися згідно з розкладом, однак у цій ситуації імовірні затримки рейсів. Всю інформацію про зміни в авіасполученні можна отримати на сайті аеропорту, пише La Repubblika.

Як уже повідомляв Знай, супервулкан Йеллоустоун готовий знищити Крим і Чорне море.

Також Знай детально вивчав, як людство зможе існувати в умовах апокаліпсису і ядерної зими