Парниковий ефект є одним з факторів глобального потепління. Нікого вже не здивуєш кількістю шкідливих викидів в атмосферу. Але не всі знають, до чого це призводить.

Парниковий ефект є однією з глобальних проблем людства, яке провокує зміну клімату, танення льодовиків, збільшення рівня води в світовім океані та масштабні потопи. Людство вже давно задається питанням, а що ж із цим робити?

Глобальне потепління

Сонячне проміння, досягаючи землі, поглинається ґрунтом, рослинами, водою. Нагріваючись, поверхня землі віддає енергію в атмосферу. Але з чисельними забрудненнями атмосферного середовища, теплове випромінювання не поглинається, а розсіюється і накопичується у вигляді вуглекислого газу, вуглеводнів та ін. Таким чином провокуючи виникнення так званого парникового ефекту. А в результаті – глобальне потепління, внаслідок якого, зона лісових насаджень зрушиться приблизно на 100-200 км.

В майбутньому нас очікує практично повне знищення лісів. Підняття океану до 0,2 метра призведе до затоплення великих рік. Глобальне потепління призведе до максимально швидкого танення льодовиків і підняття температури на полюсах.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Танення льодовиків

На початку ХХ століття вуглекислого газу в атмосфері містилося 0,03%, але на даний момент ця цифра зросла до 0,034%. Ось і виходить, що тенденція до використання викопного палива неминуче веде до глобальних змін клімату. В найближчі 50 років при таких високих темпах використання вугілля і нафти прогнозується підвищення середньорічної температури на планеті.

Щоб уникнути глобальної катастрофи необхідно зменшити викиди вуглецю в атмосферу до 2 млдр. тонн в рік. Уникнення парникового ефекту дасть можливість зберегти натуральність природи і забезпечить комфортне проживання людини на планеті.

Нагадаємо, раніше глобальне потепління вперше "вбило" цілий вид тварин

Як повідомляв портал "Знай.ua", через глобальне потепління незабаром може зникнути ще один вид тварин

Також "Знай.ua" писав, що глобальне потепління зруйнує соціум, психологи попередили про спалах насильства