В Австралії з'явилася "перша жертва" глобального потепління. Воно стало причиною вимирання цілого виду. Про це повідомляє Phys.org.

Австралійський рифовий щур був виявлений в 1845 році і до початку 2019 значився серед видів, яким загрожує вимирання.

У понеділок, 18 лютого, рифовий мозаїчнохвостий щур був визнаний вимерлим видом. Жодного представника цього виду не було помічено з 2009 року.

Ссавці на порозі вимирання через глобальне потепління

Таким чином, австралійський щур став першим ссавцем, що вимерли через глобальне потепління. Вчені впевнені, що саме ця причина спровокувала загибель цілого виду.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, глобальне потепління зруйнує соціум: психологи попередили про спалах насильства. Першою країною, яка офіційно вимагала компенсації за зміну клімату, стала Вануату. Вже зараз тропічний циклон скоротив ВВП острівної держави на 64%, і влада звинувачує у цьому великі країни і нафтогазові корпорації.

Як вважає професор Університету штату Айова Крейг Андерсон, найпомітніше простежується зв'язок зростання температури і підвищення рівня дратівливості і ворожості, що може призвести до спалахів насильства.

Два інші зв'язки не так очевидні і випливають із впливу кліматичних змін на природні катастрофи, зниження врожайності і економічну нестабільність.

Такі явища, як урагани, лісові пожежі не підвищують рівень насильства самі по собі, але економічні проблеми, вимушена міграція і боротьба за дефіцитні ресурси роблять суспільство жорстоким і відчайдушним.

Як повідомляв портал "Знай.uа", танення льодів може викликати екстремальні зміни погодних умов і спровокувати непередбачувані зміни температури по всьому світу, що призведе до кліматичного хаосу на планеті.

Також "Знай.uа" писав, не пройшло і ста років, як військові США визнали існування секретної бази, яка знаходиться в Гренландії. Всьому виною глобальне потепління, сніг і лід, який приховував базу - зрадницьки розтанув.