В цей день православна церква згадує Преподобного Іларіона Великого.

Він народився 291 року в палестинському селищі Тавафа. Його послали для вивчення наук в Александрію, де він познайомився з християнами і прийняв святе Хрещення. Почувши про ангельського життя преподобного Антонія Великого, Іларіон відправився до нього, щоб навчитися догоджати Богові. За сім років до смерті преподобний Іларіон оселився на Кіпрі, де підв'язався в пустельному місці, поки Господь не призвав його до Себе.

Народні прикмети на 3 листопада

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Цей день вважався межею між теплими і холодними частинами року. А ще якраз закінчували святкувати весілля. За повір'ям в цю ніч нечисть може скинути з неба місяць і далі доїть її як корову. Вовки нападають на худобу, тому краще її сьогодні не випускати. А ще не можна нічого робити по дому: кроїти, шити, ткати, працювати з пряжею.

Сьогодні, можна провести ритуал на красу, якщо випав сніг. Потрібно з настанням темряви набрати снігу разом з брудом, покласти частину в миску і залишити на вулицю. А другу потрібно покласти в стакан і принести додому. Далі потрібно поставити церковну свічку, яку купили в будь-жіночий день, в склянку зі снігом і запалити. Поки свічка горить потрібно 9 разів прочитати:

"В снігу полум'я зайнялося, вся нудота з мого обличчя кудись поділася. Всі вади пішли, з талою водою витекли, з брудом перемішалися, у вогонь вбралися. Свічку потушу, красу притягну".

Потім розтоплену воду виливаємо в миску, що стояла на вулиці і кажуть: "Тебе повертаю – від недоліків себе позбавляють". Після цього все потрібно перемішати і викинути за ворота, зайти в будинок і вмитися водою з криниці, тричі прочитати "Отче наш" про себе і витерти обличчя білим рушником.

Люди, які народилися в цей день рішучі та відважні, вони легко досягають все, що бажають, а також часто стають начальниками. Серед їхніх недоліків – надмірна гордість і самовпевненість. Такі люди люблять гроші, і вони самі пливуть їм в руки. А їх камінь талісман – смарагд.

Як повідомляв Знай.uа синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.uа писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є объяснение. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.