У цей день православна церква згадує Преподобного Іларіона Великого.

Він народився 291 року в палестинському селищі Тавафа. Його послали для вивчення наук в Александрію, де він познайомився з християнами і прийняв святе Хрещення. Почувши про ангельського життя преподобного Антонія Великого, Іларіон відправився до нього, щоб навчитися догоджати Богові. За сім років до смерті преподобний Іларіон оселився на Кіпрі, де підв'язався в пустельному місці, поки Господь не призвав його до Себе.

Народні прикмети на 3 листопада

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Цей день вважався межею між теплими і холодними частинами року. А ще якраз закінчували святкувати весілля. За повір'ям в цю ніч нечисть може скинути з неба місяць і далі доїть її як корову.

Чого не можна робити 3 листопада

В цю добу дороги таять багато небезпек, одна з яких - відьми роблять порчі і скидають хвороби через предмети (річ хворої людини або дороге прикраса, щоб "зачепити погляд").

З цієї ж причини не радили плюватися на перехрестях, а також свариться або чимось хвалитися поблизу доріг.

Приказки і прикмети

  1. З цього дня мороз посилюється.
  2. Якщо сніг на Іларіона падає і не тане, то навесні буде багато пролісків.
  3. Випало багато снігу – до хорошого врожаю хліба в наступному році.
  4. Якщо дим з труби піднімається прямо, то погода налагодиться.
  5. Якщо ясний сонячний день, скоро похолодає.
  6. Вечір тихий і безхмарний – наступний день буде хорошим.
  7. Якщо призахідне сонце червоного кольору, а на небі багато зірок, то погода буде сонячною і морозною.
  8. Заєць-біляк змінив шубку – скоро настане зима.
  9. Якщо сніг падає і щільно осідає на гілках, то снігопад затягнеться.
  10. Якщо повітря тепле, то буде відлига.
  11. В дорогу 3 листопада збиратися не можна – може статися нещастя.
  12. Якщо серед ваших покійних родичів були самогубці або нехрещені діти, то розсипте на перехресті крихти або пшоно, щоб задобрити їх душі.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.