Президент Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин Марк Шіпп попередив українців про страшну небезпеку. Відтак, він розповів, що африканська чума свиней набирає все більших обертів, а це в свою чергу призведе до частини загибелі тварин.

За його словами, в результаті хвороби, чума швидко поширюється по всьому світу і може привести до гибелі 25% всіх свиней на планеті. А це в свою чергу передбачає брак продовольства та різке підвищення цін.

"Я не думаю, що цей вид буде втрачено, але це найбільша загроза для комерційного розведення свиней, яку ми коли-небудь бачили. Більше того, це найбільша загроза для будь-якого комерційного розведення худоби в нашому поколінні", – підсумував Шіпп.

Нагадаємо, що у Львівській області поблизу села Кавське Стрийського району виявили масовий падіж свиней через збудник вірусу Африканської чуми.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа експерти кваліфікували спалах африканської чуми свиней та 19 серпня оголосили карантин у цьому районі. На місці спалаху хвороби чергували працівники ветеринарних служб, працівники контролю безпеки продуктів, а також співробітники полції і військовослужбовці Національної гвардії.

Також портал Знай.uа писав, що чотири роки українці споживають м'ясо, інфіковане збудником африканської суми свиней (АЧС).