В понеділок, 4 листопада, у річницю смерті громадської активістки Катерини Гандзюк відбулась всеукраїнська акція "Рік без Каті". Заходи пройшли також і біля Офісу президента України.

Увечері в Києві та в кількох десятках міст України і світу пройшла акція "Рік без Каті". Саме цього дня минулого року померла активістка Катерина Гандзюк.За життя херсонської активістки лікарі боролися 96 днів. Після тривалого лікування та декількох операцій, які не змогли поставити дівчину на ноги, Катерина Гандзюк померла

Гандзюк публічно виступала проти корупційних схем місцевої влади й підтримки деякими політиками та організаціями сепаратистських настроїв у Херсонській області.

31 липня 2018-го під будинком її облили сірчаною кислотою. Замовники нападу на Катю Гандзюк досі не покарані.

Учасники акції вшанували пам'ять Катерини та вимагають чесного розслідування і покарання винних у її смерті.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У Києві під будвілею Офісу президента відбувається акція "Рік без Каті". рік тому, 4 листопада 2018 року, у лікарні після 96 днів боротьби за життя померла активістка Катерина Гандзюк. 31 липня під будинком її облили сірчаною кислотою. Замовники нападу на херсонську активістку досі не покарані.

Geplaatst door ТСН Live op Maandag 4 november 2019

Як проводилося розслідування

Підозру у скоєнні злочину проти активістки 4 грудня 2018 року висунули раніше судимому Олексію Левіну, якого оголосили в розшук. Пізніше, 28 січня, батько активістки заявив про співпрацю з підозрюваними посадових осіб, серед яких назвав голову Херсонської облради, члена партії "Батьківщина" Владислава Мангера, голову Херсонської обласної державної адміністрації, члена "Блоку Петра Порошенко" Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Ріщука.

В результаті Владиславу Менгеру оголосили про підозру в організації злочину. Ще п'ятеро підозрюваних в нападі на Гандзюк були затримані правоохоронцями 7 травня, серед них: В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбина і Микита Грабчук, які визнали свою провину у суді. Останніх засудили до 3, 4 і 6 років позбавлення свободи в залежності від скоєних дій.

Щодо Менгера, то його було арештовано 15 лютого із правом застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн, чим він і скористався того ж дня. А вже 18 лютого Владислав Менгер вийшов на роботу. 24 липня ГПУ зупинила розслідування проти Мангера і Левіна в справі про вбивство Гандзюк.

Нагадаємо, раніше гучну справу про вбивство Катерини Гандзюк прокоментував Рябошапка

Як повідомляв портал Знай.ua, звільнений Горбатюк розповів, що буде зі справами Майдану

Також Знай.ua писав, що активістку Бєлову в Запоріжжі порізали ножем, поліція знайшла підозрюваного