Представники Українського інституту з прав людини в цьому році відвідали 65 в'язниць і СІЗО. Проблеми з умовами утримання та харчування ув'язнених показали на фото в доповіді, передає Zmina.

Так, під час перевірки монітори відзначили перенаселеність житлових приміщень, а збірні відділення в СІЗО не обладнані потрібними меблями та інвентарем.

Полтавська УВП № 23

Бориспільська ВК № 119

Крім того, ці приміщення мають занадто малу площу, що не відповідає рекомендаціям Європейського комітету з попередження тортур і нелюдського поводження.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Полтавська УВП № 23

Вінницька УВП № 1

Погані санітарні умови часто помічали в житлових приміщеннях і туалетах місць несвободи. В камерах сирість, немає свіжого повітря та примусової вентиляції. Часто ув'язнені живуть при мінусовій температурі.

Літинська ВК № 123

Личаківська ВК № 30

При цьому в деяких в'язницях і СІЗО відсутнє окреме приміщення для сушіння одягу, а туалети розташовані на вулиці.

Райківська ВК № 78

Житомирська УВП № 8

Могилів-Подільська ВК № 114

Могилів-Подільська ВК № 114

Інженерні мережі та комунікації також у неналежному стані. Часто в таких закладах немає освітлення вночі.

Житомирська УВП № 8

У в'язницях і слідчих ізоляторах – старий м'який інвентар і брудна білизна. У деяких в'язницях навіть цього немає. Монітори виявили щурів і порушення правил пожежної безпеки.

Бердичівська ВК № 70

Львівська УВП № 19

У житлових камерах немає побутової техніки, недостатньо меблів, а в душових – гумових килимків. Ув'язнені не можуть регулювати температуру води під час миття.

Абрузинська ВК № 83

Солонянська ВК № 21

Адміністрація в Чорноморській виправній колонії (ВК) № 74 та Одеській ІК № 14 в своїй відповіді запевняла, що килимки є, але зараз на дезінфекції. Однак при повторних візитах працівники не змогли підтвердити їх наявність.

Хмельницький СІЗО

Ігренська ВЦ № 133

Монітори повідомили, що харчоблоки в місцях несвободи - одне з пріоритетних об'єктів для ремонтів, в деяких з них вони не ремонтуються протягом тривалого часу, обладнання дуже застаріле. Вражає, що посуд в їдальнях миють без очисних засобів.

Нагадаємо, як Олена Зайцева мотає термін у VIP-колонії під Дніпром.

Як повідомляв портал Знай.uа, на львівському вокзалі військовим виділили окремі "апартаменти".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов подарував Макрону "спогад" із в'язниці.