У Гончарука пропонують по-новому організувати процес перепису населення. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Ми подивилися на різну практику в світі, як робиться перепис. І зараз шукаємо можливість зробити перепис максимально з урахуванням онлайн-інструментів. Тобто стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе", - заявив глава Кабміну.

Українці, УНІАН
Українці, УНІАН

Відомо, що в ході перепису будуть питання про національну приналежність і мовою, освіту і сім'ї. Можуть додати питання до всіх жінок старше 15 років про те, скільки дітей вони народжували.

У свою чергу міністр Кабміну і голова Державної служби статистики Дмитро Дубілет заявив у своєму Facebook, що перепис обійдеться уряду в мільярди гривень.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Держстат збирається провести перепис населення з шаленим бюджетом 3,4 млрд грн. Це додатково до бюджету 1,6 млрд грн на рік на підтримку апарату", – повідомив він.

Нагадаємо, для українців створили спеціальний сайт, які послуги з'являться онлайн.

Як повідомляв Знай. ua, які питання зададуть українцям під час перепису населення.

Також Знай. ua писав, що українцям скасують трудові книжки.