4 листопада в Україні Державна митна служба запустила в тестовому режимі онлайн-калькулятор, за допомогою якого можна порахувати, скільки буде коштувати розмитнення авто на євроблясі.

Старі авто стікаються з усієї Європи до Польщі, Латвії та Литви. Якщо загалом у зоні Євросоюзу середній вік авто 10,7 року, то в цих трьох країнах – 16-17 років.

Євробляхери, Цензор
Євробляхери, Цензор

Користуватись старим автомобілем в Європі дорожче, ніж придбати новий. З кожним роком екологічний податок для такої машини буде все більшим, як і страхування, без якого неможливо використовувати авто.

В Україні, вартість розмитнення польського автомобіля Renault Megane 2005 року коштуватиме майже 16 тисяч гривень, за умови, якщо її придбати за 2 тисячі доларів. Такі дані показує калькулятор митної вартості.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розмитнення

В Німеччині одні з найвищих екологічних податків. Близько 1,5-2 тисячі євро на рік може обійтися користування старою автівкою.

В Чехії машину, старшу за 8 років, можна ввезти тільки з інших країн ЄС.

У Бельгії кажуть: "Мати авто – це як утримувати хворого члена сім’ї".

євробляхи
євробляхи

У новій митниці опублікували калькулятор митної вартості.

"Калькулятор митної вартості та платежів при митному оформленні автомобіля готовий. Наш онлайн-сервіс у декілька кліків розрахує, скільки і яких саме податків необхідно сплатити за ввезення вживаної або нової машини з-за кордону", - йдеться у повідомленні.

А ще підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки.

У базі доступна інформація про більше ніж 2 300 моделей, а це мільйон машин – справжня big data.

Посилання на калькулятор ви можете знайти в пості Державної митної служби, який розміщено вище.

Нагадаємо, раніше євробляхери можуть отримати грошову компенсацію через суд: що для цього потрібно.

Також Знай.uа писав, що євробляхерам підготували нововведення: як тепер будуть розмитнювати авто.