В Україні готові скоротити до 2020 витрати на субсидії. Так, на державну допомогу готові виділити на 7 мільярдів менше, ніж раніше.

В бюджеті, який презентувало уряд на наступний рік, на ці витрати виділить 48 мільярдів гривень. Дану суму у Мінсоцполітики вважають достатньою для виплати пільг і субсидій всім, хто має потребу в них.

Пенсіонерка, gorlovka.today
Пенсіонерка, gorlovka.today

Юлія Соколовська, глава відомства, зазначає, що вид допомоги безпосередньо залежить від матеріального стану та доходів громадян. Вона запевняє, що у перевірках одержувачів субсидій особливих змін не буде.

Під час презентації проекту державного бюджету Олексій Гончарук повідомив, що уряд перед собою поставив завдання, щоб на оплату комуналки малозабезпечені сім'ї витрачали не більше 15% сукупного доходу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До того ж, Гончарук підкреслив, що уряд працює над оптимізацією системи. При цьому пообіцяли залишити незмінними умови отримання субсидій.

Нагадаємо, на що готові українці заради субсидій.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні пенсіонери отримали нові субсидії.

Також Знай. ua писав, як оформити субсидію онлайн в Україні.