Київ захлинається від нової хвилі шахрайських поневірянь по під'їздах. Шахраї повернулись до старих напрацьованих схем - збирають пожертви нібито на похорон, скаржаться під дверима і намагаються зачепити за живе.

"Коли у когось хтось помирає, ми не біжимо вибивати двері сусідам. Тим паче ще й у сусідній під'їзд або через під'їзд. Як-то все зовсім не так. А потім думаю: люди ж різні, може, так вийшло у людини. А потім виявилося, що ніхто не помер. Запитала у двірника", – розповідає про свої відчуття від зустрічі з шахраями мешканка Києва Ольга Яковлєва, передає segodnya.ua.

шахрайські схеми
шахрайські схеми
Шахрайські схеми, фото з архіву Знай.ua

Психолог пояснює, що в таких ситуаціях зазвичай беруть гору емоції. Тому люди готові віддавати кровні навіть невідомо кому.

"В Україні дуже багато людей, які самі себе жаліють. І коли людина сама себе жаліє, а у нього хтось просить жалісним голосом: "будь Ласка, допоможіть, у мене померли", включається жалість до тієї людини, який просить", – пояснює психолог Олексій Шевцов.

Українці масово скаржаться на вимагачів у мережі. В той час, як в поліції немає жодної заяви. Останній раз з таким випадком зверталися ще на початку літа.

Шахрай
Шахрай
Шахрай, фото з архіву Знай.ua

"Прийшли на даний момент невстановлені особи і попросили у громадянки кошти нібито на похорон близького родича. В залежності від суми збитків за статтею "шахрайство" загрожує максимальний термін до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – каже оперуповноважений Управління карного розшуку ГУ Нацполиции Києва Юрій Найдюк.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще
Правоохоронці рекомендують не поспішати відкривати двері і душу всім підряд. А ще, по можливості, поспілкуватись із невідомим візитером, адже будь-яка інформація про особу може знадобитися правоохоронцям. І для себе можна вияснити багато цікавого.