днями завершилося розведення військ біля Золотого на Луганщині. У мережі з'явилися фото, як виглядає територія зараз, передає Politeka.

Знімки опублікував в соціальній мережі Facebook журналіст Євген Скрипін.

"Ну ось, п'ять днів після розведення в Золотом. Холодно, шахти, гниючі паркани. Окопи, покинуті будинки. Марсіанські пейзажі. Ось як це все тепер виглядає", — написав Скрипін.

Золоте, Facebook Євген Скрипін
Золоте, Facebook Євген Скрипін

Золотом і Катериновке Луганської області розведення військ тривало протягом 5 днів. Ділянки весь цей час були закриті для журналістів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Золоте, Facebook Євген Скрипін
Золоте, Facebook Євген Скрипін

Пізніше в мережі почали з'являтися кадри, на яких було видно, як солдати готують нові бліндажі, а робота кипить. Укріплення побудували за лічені дні: бетонні перекриття, колючий дріт, протитанкові стовпці, розчищені навколо поля, — тепер це нова лінія фронту.

Золоте, Facebook Євген Скрипін
Золоте, Facebook Євген Скрипін

До того, як були розлучені позиції, дистанція між російськими бойовиками і українськими військовими становила близько 800 метрів, а тепер дорівнює 2 кілометрів.

Нагадаємо, Нацгвардія патрулює Золоте в посиленому режимі, подробиці з штабу ООС.

Як повідомляв Знай. ua, бойовики "ДНР" підступно атакували позиції ООС, українські воїни пройшли крізь пекло.

Також Знай. ua писав, що після скандалу "слуги народу" вирушили в зону розведення військ.