Згідно з чинним законодавством України жінки, які є ФОП (Фізична особа-підприємець), мають право на грошову допомогу від держави у розмірі виплати 22% від мінімальної заробітної плати / за 1 календарний місяць. Однак для отримання коштів потрібно пройти справжній "бюрократичний квест".

Про це повідомила користувач соціальної мережі Facebook Оксана Скровчинська на своїй особистій сторінці.

вагітність
вагітність

Зазначимо, що отримати кошти можна лише за умови сплати ними єдиного соціального внеску. Для оформлення такої допомоги потрібен ряд документів. Зокрема:

- завантажити безкоштовно, заповнити та роздрукувати заяву-розрахунок (2 примірники) + взяти її з собою на флешці, якщо буде потрібно щось підкорегувати;
- паспорт та ідентифікаційний код, а також копії цих документів;
- витяг та його копія;
- квитанції про сплату ЄСВ за останні 12 місяців;
- форма ОК-5 (видається в Пенсійному фонді);
- довідка про непрацездатність (видає гінеколог на 30 тижні вагітності) та копія цього документа;
- відкрити рахунок у банку для соцвиплат і взяти реквізити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Жінки-ФОП
Жінки-ФОП

Усі вище згадані документи потрібно принести у відділення соціального страхування району, де ви прописані. Оформити виплату можна протягом 12 місяців з моменту отримання лікарняного. Однак це ще не все.

"Після надходження коштів протягом 30 днів потрібно привезти папірець про те, що гроші отримані, інакше штраф (невеликий, але отримувати повідомлення про нього потрібно особисто у соцстраху)", - йдеться у дописі Оксани Скорчинської.

Если ты - беременная ФОП, ниже полезность. Каждый месяц (или квартал) мы платим ЕСВ не просто так - в случае потери...

Geplaatst door Oksana Skvorchynska op Woensdag 6 november 2019

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.