У законодавстві України передбачили надбавки та підвищення пенсій. Однак пощастить лише деяким категоріям громадян.

Так, надбавки передбачені ветеранів: учасників бойових дій, людям з інвалідністю та "дітям війни".

Також на надбавки можуть розраховувати ті непрацюючі пенсіонери, у яких на утриманні знаходяться неповнолітні діти або за інвалідністю за вислугою років.

Також доплати можуть бути у інвалідів першої групи, а також самотні люди з інвалідністю другої, третьої групи у разі досягнення відповідного віку та одинокі одержувачі пенсій за віком та за вислугою років, які потребують постійного стороннього догляду, та щомісячні компенсації в разі втрати годувальника.

Пенсіонери, УНІАН
Пенсіонери, УНІАН

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Для забезпечення безбідної старості для українських пенсіонерів передбачено також надбавки, наприклад, незайнятим пенсіонерам, які мають на утриманні дітей до 18 років до пенсії за віком, у зв'язку з інвалідністю, за вислугу років, на догляд особам з інвалідністю та одиноким особам.

Повідомляється, що з 1 липня по 1 жовтня розмір мінімальної пенсії в Україні виріс на 0,5%. Крім того, в Кабміні планується триетапне підвищення пенсійних виплат — очікується, що у 2020 році мінімальна пенсія українця збільшиться на 8%.

Нагадаємо, українцям пояснили, кому чекати підвищення виплат.

Як повідомляв Знай. ua, на що готові українці заради субсидій.

Також Знай. ua писав, що пенсіонерам на субсидії виділили 155 мільйонів.