В курортному парку Моршина відкрили 3-метрову скульптуру рисі. Відтак, саме цю червонокнижну тварину обрали символом Карпат в рамках проекту “Разом за природу”.

Як відзначається, в рамках проекту з понад 100 робіт, запропонованих для встановлення в Моршині, обрали лише одну, і це стала скульптура рисі, яка має назву "Відображення". Відтак, над трьох метровим витвором мистецтва, вагою близько 600 кілограмів, працювала команда з 15 людей, а виробництво зайняло понад 6 місяців.

Відображення
Відображення

За задумом художника, рись, яка схилилася над струмком і п'є воду, має змусити туристів задуматися над важливим питаннями.

"Як довго без захисту людини рись буде бачити своє відображення у воді карпатського струмка? Саме до такого запитання має привести глядачів мій проєкт. Я прагнув створити не фотографічний, а узагальнений образ рисі, який має гармонійно вписатися в ландшафт парку", — пояснює скульптор Петро Гронський.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Петро Гронський
Петро Гронський

Як підкреслюється, скульптура рисі стане справжньою туристичною принадою маленького міста та приверне увагу до зникнення тварин, які входять до Червоної книги України.

Нагадаємо, раніше у Львові одурілі коні знесли лавку з людьми, дитина в реанімації: містяни поставили Садовому жорсткий ультиматум.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на польському кордоні тиждень "маринують" тигрів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що під Харковом скажена лисиця закрила на карантин ціле село: як не потрапити в лапи рудої бестії.